Zlato Medvedgrada

Zlato Medvedgrada

 

Legenda kaže da je prije pet stotina godina Medvedgradom vladala zla kraljica koja je na cijelom svijetu voljela samo dvije stvari: svoje zlato i svoj grad. Kada je neprijateljska vojska krenula u napad na Medvedgrad, kraljica je zatražila pomoć susjednih vladara. Ali nitko joj nije htio pomoći.

Sve dok na njena vrata nije zakucao sam vrag. U zamjenu za pomoć, on je tražio kraljičinu dušu. Vidjevši da nema drugog načina da spasi grad, kraljica je pristala. Istoga dana, vrag je podigao vodostaj Save. Bez puta preko razlivene rijeke osvajači su odustali i Medvedgrad je bio spašen.

Ali kad je vrag došao po kraljičinu dušu shvatio je da je ne može uzeti. Zbog tog jednog čina dobrote, jer je bila spremna žrtvovati sebe da spasi Medvedgrad. Bijesan, on je umjesto duše uzeo njeno zlato i sakrio ga negdje u crnu medvedgradsku kulu. Kraljica ga je do kraja života tražila, ali ga nikada nije pronašla.

Godine su prolazile, i drugi su tražili blago. Oko grada se toliko kopalo da se dio zidina urušio, ali zlato nitko nikada nije našao.

No, avanturist i istraživač Alojz Purger je tvrdio da je pronašao ulaz u crnu kulu. Ali, na jednoj od svojih ekspedicija, Alojz je nestao. Za sat vremena vjerovnici dolaze zaplijeniti njegove stvari.

Vaš je zadatak iskoristiti sve svoje sposobnosti, pronaći tragove koje krije njegova radna soba i naći put do skrivenog zlata.

Cijene:

  • 350 kn za 2-3 igrača

  • 450 kn za 4-5 igrača

Pratite nas i na našoj Facebook stranici!

Rezerviraj svoj termin:

Loading...

Escape Room Exit If You Can Zagreb

TEŽINA

Teško

TRAJANJE

60min.

BROJ IGRAČA

2-5 igrača

NAJBOLJE VRIJEME

41 min